Computerbrillen

Wist u dat een gewone leesbril niet geschikt is voor het werken achter een beeldscherm en dat met een gewone leesbril uw ogen zelfs nog sneller achteruit gaan? Dat komt omdat een leesbril zo is ingesteld dat deze uw ogen wel ondersteunt op een gemiddelde leesafstand, maar niet geschikt is voor het werken achter een computermonitor.

Gewone multifocale glazen zijn ook minder geschikt voor het werken achter een beeldscherm. Deze glazen zorgen wel voor een ononderbroken zicht van dichtbij tot veraf, maar het zicht op middellange afstand (toetsenbord en beeldscherm) is bij multifocale glazen relatief smal.

 

De oplossing voor werken achter een beeldscherm is de computerbril!

De computerbril wordt ook wel beeldschermbril genoemd en is speciaal ontwikkeld voor het werken achter een computer beeldscherm. Op beeldschermafstand ondersteunt deze bril uw ogen prima!

De voordelen tijdens uw computermomenten zijn:

– U heeft geen last meer van vermoeide ogen.
– U heeft geen last meer van het turen naar het beeldscherm.
– U heeft geen nek- en schouderklachten meer die ontstaan door een onnatuurlijke houding bij een gewone leesbril.
– U hoeft niet langer constant uw bril op en af te doen.
– Uw ogen gaan minder snel achteruit.

 

Hoe werkt een computerbril?

Computerbrillen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik op kantoor. Terwijl u met de computer werkt, maken uw ogen continu bewegingen tussen het beeldscherm, het toetsenbord, documenten en collega’s. Daarvoor zijn glazen die alleen op korte afstand corrigeren, niet voldoende. Computerbrillen corrigeren niet alleen op korte afstand, maar bieden een dieper en breder kijkbereik. U hoeft dan minder corrigerende hoofdbewegingen te maken, zodat u met deze glazen veel prettiger kijkt. Hierdoor houdt u meer energie over om u te focussen op het werk.

 

Blauw lichtfilter

Het effect van blauw licht staat momenteel erg ter discussie. We hebben blauw licht nodig voor een gezond lichaam en algeheel welzijn, maar blauwe lichtstraling kan ook gevaarlijk zijn. Eén ding staat vast: we worden aan meer blauw licht blootgesteld dan ooit tevoren, vanwege moderne lichtbronnen, zoals led-licht en de straling die door schermen wordt afgegeven. Sommige mensen vinden dit blauwe licht irritant of vermoeiend.

De oplossing zou kunnen liggen in glazen met een speciale coating. Deze speciale coating filtert het blauwe licht, waardoor uw ogen beter beschermd zijn en u minder snel vermoeid bent. Van Bommel Optiek levert standaard computerglazen met deze speciale blauw filter coating.

 

Benieuwd of een computerbril iets voor u is? Van Bommel Optiek komt graag bij u thuis of naar uw bedrijf, waar de werkplekinventarisatie en oogmeting plaatsvindt. Hierna kan de computerbril volledig op maat gemaakt kan worden.