Onderhoud van uw bril

Niets is vervelender dan een eerste kras of een beschadiging op uw nieuwe bril. U wilt de bril natuurlijk het liefst zo lang mogelijk in perfecte staat houden. Daarom is een aantal zaken belangrijk om te weten als het gaat om goed onderhoud van uw bril.

 

Reiniging

Het reinigen van de brillenglazen gaat het beste met lauw water (niet te heet), eventueel samen met wat afwasmiddel zonder citroen en vervolgens drogen met een zachte (thee)doek. Vuiligheid spoelt u hiermee van de glazen, waardoor de kans op krassen tijdens het poetsen afneemt. Mocht u twijfel hebben of uw montuur geschikt is om af te spoelen, vraag ons dan om advies.

 

Niet doen

Gebruik nooit tissues, keukenrol of papieren zakdoeken. Deze bevatten houtvezels waardoor uw glazen kunnen beschadigen. Ook de kant-en-klare vochtige brildoekjes worden door ons afgeraden. De reinigende stof kan de coating aantasten.

 

Pas op

Uw bril is niet bestand tegen hoge temperaturen. Leg hem dus niet op het dashboardkastje in uw auto, in het raamkozijn, bij de radiator of openhaard. Voorkom ook contact met chemische stoffen zoals acteon, ammoniak, huishoudmiddelen etc.

 

Bescherm

Wanneer de bril niet de hele dag wordt gedragen, is een goede beschermende etui van groot belang. Het liefst een hard exemplaar, zodat de bril in de tas ook veilig is. Bij Van Bommel Optiek wordt deze standaard bij iedere bril geleverd.

 

Servicebeurt

Door het gebruik kan de pasvorm van de bril minder worden en vuiligheid ontstaan op plaatsen waar u niet makkelijk bij komt. Maak daarom regelmatig even een afspraak voor een servicebeurt van uw bril. Zo nodig, wordt de bril opnieuw afgestelt, lopen we de schroefjes na, vervangen we eventueel de neuspads en reinigen we uw bril in een ultrasonebadje.

 

Zo houdt u lang plezier van uw bril!