Zachte contactlenzen

 
Zachte lenzen zijn gemaakt van een poreus, soepel gel-achtig materiaal. Dit materiaal neemt traanvocht op, zodat de lens op het oog heel flexibel wordt. Bovendien hechten zachte lenzen zich goed aan het oog, zodat je ze nauwelijks voelt bewegen. Hierdoor voelen zachte lenzen heel comfortabel aan.

Ze zijn verkrijgbaar in vrijwel alle sterktes. Zachte lenzen moeten altijd in lenzenvloeistof bewaard worden om te voorkomen dat ze uitdrogen en daardoor beschadigen.

Er bestaan zachte lenzen voor één dag en lenzen die twee weken, een maand of een half jaar gedragen kunnen worden.


Daglenzen

Daglenzen zijn lenzen die elke dag vervangen worden. Elke ochtend wordt er een nieuwe verpakking geopend met schone lenzen. Aan het einde van de dag dienen de lenzen weggegooid te worden. Met het dragen van daglenzen verdwijnen de zorgen over het reinigen en onderhouden van lenzen.

 

2-weken lenzen

Deze lenzen kunnen, indien u ze alleen overdag in hebt, 2 weken gedragen worden. Draagt u ze dag en nacht, dan kan de lens 1 week gedragen worden.

 

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen welke maximaal één maand gedragen mogen worden. Deze lenzen zijn verkrijgbaar in diverse materialen.