Oogzorg bij Van Bommel optiek

Hoe gezond zijn uw ogen?

Je hebt maar één paar ogen. Dus daar ben je zuinig op. Voor wie een bril of contactlenzen draagt, is dagelijkse zorg voor ogen niets nieuws. Maar wist u dat het ook heel verstandig is om regelmatig uw netvlies te laten controleren?

 

Wat doet het netvlies ook al weer?

Het netvlies is de "binnenbekleding" van het oog. De fotoreceptoren in het netvlies zetten het licht dat het oog binnenkomt om in elektrische impulsen. Via de oogzenuw gaan deze naar de hersenen, waar zij worden omgezet in beeld.

 

Is mijn netvlies gezond?

Naarmate we ouder worden, krijgt bijna iedereen op een gegeven moment last van slechtere ogen. We adviseren daarom om, vanaf de leeftijd van 50 jaar, ieder jaar een preventief optometrisch oogonderzoek te laten doen. Zeker als je bril- of lensdragend bent, of als er familiaire oogaandoeningen zijn. Hoe eerder mogelijke aandoeningen worden geconstateerd, hoe sneller met de behandeling kan worden gestart. Veel oogaandoeningen kunnen al onherstelbare schade aan het netvlies aanrichten nog voordat je er zelf last van hebt. Juist daarom is het nuttig om regelmatig een foto van uw netvlies te laten maken (fundusfoto). 

 

Voor een optometrisch oogonderzoek hoeft u niet meer naar het ziekenhuis, maar kunt u voortaan ook bij Van Bommel Optiek terecht.