Nachtlenzen

 

 

Nachtlenzen draagt u als u slaapt. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw oog. Overdag kunt u dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer u gevoelige ogen heeft, of wanneer u vaak last heeft van droge ogen. Tevens is het ook ideaal voor het sporten, bij hooikoorts, of wanneer u gewoon geen bril wilt dragen. Nachtlenzen geven u hiermee comfort en een mate van vrijheid wanneer u wakker bent.

 

 Aanmeten van nachtlenzen

De contactlensspecialist bepaalt of uw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen. Deze lenzen zijn namelijk niet voor iedereen geschikt. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00.

Voor het aanmeten van de lenzen wordt er met behulp van een topograaf een foto gemaakt van je ogen. Dit is belangrijk om de vorm van uw ogen nauwkeurig te bepalen. Verder zal de sterkte van uw ogen opgemeten worden. Met deze gegevens worden de lenzen precies  voor u op maat gemaakt.

 

Controles

Omdat nachtlenzen een andere werking hebben dan zachte en harde lenzen, is het belangrijk,  zeker in de beginfase, om regelmatig op controle te komen.