Funduscamera OLA-06

 Bij Van Bommel Optiek werken we met de funduscamera OLA-06; een volautomatische funduscamera met 4D beeldregistratie. Door de 4D beeldregistratie wordt het oog altijd binnen enkele seconden gevonden, terwijl het systeem de meest ideale positie voor het oog berekent. Hierdoor maakt de camera altijd scherpe foto's van het netvlies. Een ingebouwde computer zorgt ervoor dat de beelden gemakkelijk gedeeld kunnen worden met onze optometrist voor een eenvoudige en snelle diagnostisering.

 

Vaak is een oogonderzoek vervelend; lange wachttijden voordat u aan de beurt bent, druppelen om de pupillen te verwijden en dan maar afwachten of het resultaat "meevalt". Dit behoort met de funduscamera OLA-06 tot het verleden; een snel onderzoek, waarbij, dankzij hypermoderne techniek, druppelen niet meer nodig is. 

Met de fundsucamera OLA-06 kunnen veranderingen en afwijken in het netvlies al in een vroeg stadium ontdekt worden. 

 

Hoe werkt de funduscamera OLA-06

  • U legt uw kin op de kinsteun en uw voorhoofd tegen de hoofdsteun.
  • In de camera ziet u een blauw lichtje, probeer dit scherp te zien.
  • Zodra het netvlies goed in beeld is, wordt de eerste foto gemaakt. Dit is een korte flits. Voor de tweede foto verschuift het blauwe lichtje naar een nieuwe plek.
  • Hierna is het andere oog aan de beurt.
  • Als laatste worden de beelden door onze optometrist beoordeeld.

 

Wat kost een onderzoek

De kosten voor het uitgebreid controleren van uw netvlies bedragen € 75,- , inclusief een uitgebreid verslag van onze optometrist.